Ziua Europeana a Limbilor Străine vorbite în şcolile din Paşcani

     Pe 24 septembrie 2014, elevii Liceului Teoretic ”Miron Costin” din Paşcani le-au explicat celor de la Europe Direct Iaşi cum văd ei diversitatea lingvistică și culturală a Europei.

     În cadrul Târgului ZEL – Ziua Europeană a Limbilor, desfăşurat în perioada 22- 26 septembrie 2014, elevii Liceului Teoretic „Miron Costin” Paşcani au participat la activităţile organizate de catedra de limbi moderne a liceului în parteneriat cu Europe Direct Iaşi, sub patronatul Asociaţiei pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă.
     Activităţile au constat în pregătirea a câte un text de câteva rânduri într-o limbă oficială a U.E., studiată de către elevi la şcoala sau în timpul lor liber.
     Textele respective vor fi adunate într-un material de sinteză ce va fi ulterior transmis Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti. Elevii au avut, sub îndrumarea profesorilor, libertate deplină în alegerea temei textului respectiv, a genului literar sau a formei de prezentare.
     A doua parte a activităţilor a constat în discuţii libere despre necesitatea de a învăţa limbi străine, jocuri de rol şi de creativitate.

Comunicat de presa prezentat de orizont.info & BIT TV | 26 septembrie 2014