Activitati Membri

ACTIVITĂŢILE  CATEDREI  DE  BIOLOGIE     In data de 27 februarie 2014, in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Scolii, s-a desfasurat in laboratorul de chimie Concursul interdisciplinar "Stiinta fara mistere". Concursul a fost organizat de Comisia metodica Stiinte si a inregistrat un numar de 30 de participanti din clasele a VII-a - a X-a.
     Elevii, lucrand in echipe mixte de patru sau cinci, au avut de rezolvat probleme de fizica, chimie biologie sau interdisciplinare.
     Concursul s-a incheiat cu festivitatea de premiere la care elevii au primit diplome.
     Iata cateva imagini din timpul concursului sau de la festivitatea de premiere:Concursul pe teme ecologice “Arata ca iti pasa”
 (editia a doua )
-proiectul activitatii-

 Obiective:

 • Sensibilizarea elevilor cu privire la mediu si protejarea resurselor naturale
 • Implicarea elevilor in activitati care sa le stimuleze comportamentul ecologic
 • Dezvoltarea creativitatii si a capacitatii de comunicare si de socializare a elevilor

Resurse:

 • umane: profesori, elevi
 • materiale: consumabile (hartie, ace, markere, foi de flip-chart)

Grup tinta: elevii de clasa a IX-a din Liceul Teoretic “Miron Costin” Pascani

Persoane implicate:

 • elevi din clasele a IX-a,
 • profesori
 • invitati

Coordonatori: prof. Maftei Roxana,  prof. Craciun Alina,  prof. Lupuleasa Dana.

Regulamentul concursului:

 • Fiecare clasa a IX-a va fi reprezentata de o echipa de 3 elevi. Fiecare echipa va delega pentru fiecare proba un elev care sa prezinte raspunsurile.
 • Vor fi mai multe probe de cunostinte generale, probe in care elevii sa-si dovedeasca capacitatea de comunicare, creativitatea si capacitatea de convingere, disponibilitatea pentru lucrul in echipa .
 • Juriul va acorda punctaje de la 1 la 10 la fiecare proba,  fiecarui echipaj. Castigator va fi echipajul care acumuleaza in total cele mai multe puncte.

Juriul concursului: prof. Lupuleasa Dana, elevi de la clasa a XI-a D si de la clasa a XII-a D

Sanitarii pricepuţi

      În perioada 14 februarie – 4 aprilie 2009 la Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani s-a desfăşurat Concursul pentru sănătate şi prim ajutor “Sanitarii pricepuţi” organizat de subfiliala locală a Crucii Roşii Române împreună cu doamnele profesoare de biologie Bostan Cerasela şi Maftei Roxana şi doamna director adjunct Hriţcu Mesenschi Gabriela.
Programul ENO - Şcoala ONLINE

      Programul işi are originea într-o iniţiativă a unei scoli din Norvegia, care a hotarat să popularizeze activitaţile ecologice ale elevilor prin realizarea unui site. Programul a luat de a lungul anilor o amploare deosebită ajungând să cuprindă sute de şcoli de pe toate cele 5 continente. Se propun teme pe care şcolile le realizeaza iar rezultatul lor este împărtăsit tuturor.
În cadrul programului elevii trupei de teatru au pregătit o piesă “Drops of life” a cărei premiera va avea loc pe 29 mai în toate şcolile din cadrul programului.