Activitati Membri

ACTIVITĂŢILE  CATEDREI  DE  LIMBA ENGLEZĂ


Serbarea de Crăciun a Fenomenalilor şi a catedrei de limbi moderne
decembrie 2014


Thanksgiving Day

     Thanksgiving Day este o sărbătoare celebrată cu precădere în SUA şi Canada, ţări care au o tradiţie mai puternică în acest sens, atât în ceea ce priveşte cina festivă cât şi evenimentele asociate acestei sărbători.
     Sărbătorită prima dată în 1621 ca semn de mulţumire pentru recolta bogată obţinută în ciuda condiţiilor de vreme neprielnice.
     Thanksgiving Day reprezintă astăzi o sărbătoare de familie. Membrii familiei revin acasă şi petrec împreună un week-end întreg.
     Mâncarea este elementul de bază iar cina trebuie să fie bogată în alimente tradiţionale. Curcanul, plăcinta de dovleac, sosul de merişoare şi cidrul de mere sunt preparate tradiţionale pentru cina de Ziua Recunoştinţei.
     Activitatea didactică desfăşurată la clasele a III-a şi a IX-a  din cadrul Liceului Teoretic „Miron Costin” din oraşul Paşcani, judeţul Iaşi şi coordonată de prof. Petrescu Silvia-Mihaela  a avut ca scop promovarea valorilor spirituale şi umane precum şi dezvoltarea interesului elevilor pentru descoperirea unor aspecte socio-culturale ale altor popoare, din spaţiul anglo-saxon.
     Activitatea a constat în realizarea unui colaj reprezentând simboluri ale sărbătorii şi prezentarea, cu degustare, a unui produs alimentar tradiţional, în cazul nostru fiind vorba de plăcinta de dovleac.


SPOKEN ENGLISH

     În data de 22 noiembrie 2014, s-a desfăşurat la Colegiul National ”Mihai Eminescu din Iaşi, concursul regional SPOKEN ENGLISH.
Concursul a fost organizat de Asociaţia Profesorilor de Limbă Engleză din Moldova (MATE).
     Competiţia cu  secţiunile Impromptu Speech (discurs spontan) şi Prepared Speech (discurs pregătit), s-a bucurat de participarea elevilor din clasele VII-XII, din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani care au avut ocazia să-şi pună în valoare calităţile de oratori, în limba engleză.

     La concurs au participat 8 elevi din cadrul Liceului Teoretic «Miron Costin» Paşcani (Lucaci Cosmin - XII B, Soreanu Octavian - XI F, Acostachioaie Andrei - XIB, Duca Bogdan - XIF, Joldescu Petronel - XIIF, Buzatu Ştefan - XIIF, Zabulic Andreea - XIE, Duduman Bianca - XE), îndrumaţi de prof. Marcu-Popa Adina Delia si prof. Suficeanu Geanina-Nicoleta.
     Pe lângă experienţa acumulată şi întâlnirile cu elevi din alte judeţe ale Moldovei cu care au împărtăşit o pasiune comună, cea pentru limba engleză, elevii s-au întors şi cu premii.

Secţiunea Impromptu:
Lucaci Cosmin - clasa a XII-a B - premiul al III-lea
    Prof. îndrumător: Suficeanu Geanina Nicoleta

Secţiunea Prepared Speech
Soreanu Octavian - clasa a XI-a F - premiul al III-lea
    Prof. îndrumător: Suficeanu Geanina NicoletaHalloween 2014

Halloween este una dintre cele mai vechi sărbători încă păstrate în forma camuflată, profană.
Milioane de oameni celebrează Halloween cu costume, trick-or-treat s-au petreceri tematice.
O astfel de activitate tematică a avut loc şi la clasele a II-a, a III-a si la clasa pregatitoare A din cadrul Liceului  Teoretic „Miron Costin” Paşcani, în data de 31 octombrie, activitate ce a avut ca scop valorificarea aptitudinilor creative ale elevilor prin intermediul unor activităţi ingenioase, interesante şi competitive. Coordonatorii activităţii au urmărit să creeze atitudini pozitive în rândul elevilor cu privire la universul de cultură şi civilizaţie anglo-saxon prin desfăşurarea de concursuri tematice, creative şi orientate către lumea reală, au urmărit creşterea nivelului de implicare a elevilor claselor a III-a şi a II-a încurajându-i să accepte provocări, să exploreze noi idei şi să se simtă confortabil în timpul activităţii.
Activitatea 1: parada costumelor
Activitatea 2: expoziţie de bostănei şi desene
Activitatea 3: concurs  MasterChef :

  • Realizarea de stafii din banane şi bomboane - clasa a III-a
  • Realizarea de stafii din pâine, margarină, stafide - clasa a II-a
  • Realizarea de bostănei din portocale şi felii de castravete - clasa a III-a

Activitatea 4: concurs - Mere ude - colectarea de mere cu gura dintr-un bol cu apă.
La sfârşitul activităţii elevii au primit diplome. Pe parcursul activităţii au fost realizate fotografii care au fost ulterior mediatizate pe blog-ul elevilor şi site-ul liceului.
Profesorii coordonatori ai activităţii:

  • Prof. Marcu - Popa Adina
  • Prof. Răţoi Geanina
  • Prof. Petrescu Silvia
  • Prof. Vieru Irina


Invatarea Limbii engleze intr-un mod placut

       Activitatea a fost coordonată de prof. Silvia Mihaela Petrescu şi s-a desfăşurat in perioada 23 - 28 X 2014 la clasele a IX-a B şi a IX-a C pe parcursul a câte două ore de clasă. Au fost alese două teme: „At the restaurant” şi „My favourite salad”.

   1.  At the restaurant!

   - am realizat împreună cu elevii o activitate bazată pe lecţia de zi: Alimentaţie. Această temă se regăseşte în programa şcolară iar noi am dorit prin această activitate să creăm la clasă un cadru adecvat, apropiat de o situaţie reală, de comunicare în limba engleză. Am făcut această activitate gândindu-ne la faptul că o limbă străina este mai uşor achiziţionată dacă se învaţă sub formă de joc şi în cadrul acestui joc de rol se utilizează vocabularul existent la lecţia de zi, precum şi structurile gramaticale necesare compunerii unui enunţ corect. Intonaţia a jucat un rol foarte important în cadrul jocului de rol şi de asemenea formulele de adresare politicoase. Considerăm că această activitate a îmbunătăţit repertoriul de cultură generală al elevilor şi i-a familiarizat cu atmosfera plăcută dintr-un restaurant!
   S-a lucrat pe grupuri de câte 3 elevi: chelnerul de la recepţie, clientul restaurantului plus chelnerul care preia clientul  si-l conduce la masa rezervată.

** 9B **

** 9C **

 

   2. My favourite salad!

      - am realizat 3 echipe  care  s-au implicat în realizarea unei salate de fructe. Am ales salata de fructe întrucât este cel mai uşor de realizat! Lecţia urmăreşte utilizarea vocabularului referitor la toată gama de fructe, elemente de gramatică necesare construirii unui enunţ corect în ceea ce priveşte procedura de realizare a desertului cum ar fi utilizarea diatezei pasive şi a verbelor modale (can, may). Am urmărit să creăm o atmosferă plăcută la oră şi să învăţăm engleză şi ALTFEL decât în mod clasic.
      Lucrând pe echipe, ne familiarizăm unii cu alţii, începem să ne cunoaştem mai bine capacităţile de a lucra şi de a ne ajuta, învăţăm că numai împreună putem face ceva frumos şi aşa ne vom consolida relaţia de prietenie şi respect până în clasa a 12-a.

** 9B **

** 9C **
Halloween 2011

Ca în fiecare an, elevii liceului nostru au sărbătorit Halloween-ul în stil propriu: prin dans, cântec şi piese de teatru.
Halloween 2010
Cu ocazia Zilelor Scolii 2009, catedra de limba Engleza a organizat concursul "Cupluri faimoase"
Organizatori: Prof. Adina Marcu Popa, Prof. Irina Vieru, Prof. Ramona Stan, Prof. Oana Rosu.

Sărbătorirea Halloween-ului a devenit deja o tradiţie pentru elevii Liceului Teoretic “Miron Costin” Paşcani.
Vineri, 31 octombrie 2008, la Clubul de teatru al liceului au putut fi vizionate scenete în limba engleză, pregătite de elevi sub îndrumarea profesorilor de limba engleză. Au fost de asemenea organizate concursuri de măşti, desene şi bostani, iar cele mai înspăimântătoare creaţii au fost răsplătite cu diplome.