Activitati Membri

ACTIVITĂŢILE  CATEDREI  DE  INFORMATICĂ


 IT Marathon

     În  data  de 19 mai 2013, Liga Studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Iaşi a organizat Concursul IT Marathon, concurs care se adresează studenţilor şi elevilor din Iaşi, pasionaţi de domeniul IT, şi constă în dezvoltarea unei aplicaţii pentru unul din cele 3 domenii: • Web, • Desktop, • Embedded.
     Echipa liceului nostru formată din elevii Tiplea Valentin-Gabriel si Chiscariu Patricia Carmen de la clasa a XII-a C, îndrumaţi de prof. Munteanu Dragos s-a clasat pe locul al II-lea la secţiunea Web developement.


     Mai multe informaţii despre concurs gasiţi pe pagina LSAC Iaşi şi în documentul prezentat în continuare.

 


 Cercul metodic al profesorilor de informatica, semestrul I

     În  data  de 23 noiembrie 2012, catedra de informatică a Liceului Teoretic “Miron Costin” Paşcani, a organizat Cercul Metodic  al profesorilor  de informatică, cu tema: Desfăşurarea testărilor iniţiale la disciplinele Informatică şi TIC (liceu), Aplicaţii de gestiune a reţelelor (ingineri de sistem). În cadrul activităţilor organizate, cadrele didactice au avut prilejul să-şi valorifice propria experienţă printr-un schimb real de informaţii, idei şi practici didactice. Formele de activitate au fost variate şi active; pe agenda evenimentului regăsindu-se activităţi demonstrative, analize de conţinut, modele teoretice şi practice pentru obţinerea rezultatelor în activitatea cu elevii: “Soft Qedoc- evaluare interactivă” ( prof Mihaela Anuşca), “Mijloace moderne în implementarea lecţiilor Power-Point”  (prof Pintilie Daniel); “Bănci de date în Microsoft SQL Server 2012” (prof. Tîrpescu Marian), referate: “Cloud computing şi instituţiile de învăţământ” (prof Munteanu Dragoş), dezbateri. Au participat cadre didactice de la Colegiul Naţional “M. Sadoveanu” Paşcani, Liceul  Economic ”Nicolae Iorga” Paşcani, Liceul Tehnic ”M Busuioc “ Paşcani, Liceul “BogdanVodă” Hălăuceşti, Liceul Teoretic ”Ion Neculce” Tg. Frumos.


"Copilul trebuie învăţat să-şi folosească ochii, nu numai pentru a vedea, dar şi pentru a privi; urechile , nu numai pentru a auzi, dar şi pentru a asculta cu atenţie; mâinile, nu numai pentru a apuca obiectele, ci şi pentru a pipăi şi a le simţi".    
Lonwenfeld

 „Calculatorul – o cale spre cunoaştere ”
      Scopul integrării tehnologiei în instruire determină metodele şi tehnicile de lucru la clasă. Folosirea internetului, a resurselor on-line, a bibliotecilor virtuale, a comunicării on-line, are implicaţii pe care societatea în care trăim le solicită: stimulează şi dezvoltă potenţialul cognitiv multiplu al elevilor (Teoria Inteligenţelor Multiple, H. Gardner); dezvoltă abilităţile necesare în secolul XXI; contribuie la dezvoltarea abilităţilor de gândire de nivel superior (Taxonomia lui Bloom); orientează procesul de instruire către interesele elevilor (predare centrată pe elevi).
Participanţi : elevii clasei a XI-a B, prof îndrumător Mihaela Anuşca
„Vreau să fiu gazetar”
      Dorinţa de a realiza o revistă ne-a încercat pe toţi la un moment, de aceea elevii clasei a XI-a A ( filologie) au încercat pentru o zi să devină gazetari. In cadrul activităţii „Vreau sa fiu gazetar” au discutat despre normele de deontologie jurnalistică şi au prezentat un exerciţiu gazetăresc.
Prof îndrumător Mihaela Anuşca
„Pentru că e mama mea”
      Trăim intr-o epocă a tehnologiei, dar nu trebuie să uităm că existăm şi prin suflet, frumuseţe şi recunoştinţă . De aceea,  clasa a X-a D a oferit un mărţişor electronic mămicilor, alături de „La mulţi ani”.
Prof îndrumător Mihaela Anuşca