Cautarea rapida a informatiilor pe situl www.lmcpascani.roLogin

BIBLIOTECA


M E D I A

SPECTACOL CARITABIL PENTRU COPIII CU AUTISM

Eveniment memorabil organizat de o scoala din Pascani. Spectacolul caritabil a adunat pasanenii cu suflet mare care s-au bucurat pentru cateva ore de muzica si dansuri populare traditionale romanesti. In urma actiunii, s-au strans cateva sute de lei, bani ce vor fi donati copiilor si tinerilor cu autism.

spectacol caritabil

Spectacolul folclorc caritabil in benficiul copiilor si tinerilor cu autism a adunat in la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani, vineri dupa amiaza, sute de spectatori. Printre solistii care au incantat publicul s-au numarat Apostol Adriana, Monia Gradinaru, Diana Iftimia, alaturi de Ansamblurile folclorice „Mugurasii” sau „Plaiuri Pascaneni”.

Pretul unui bilet a fost de 6 lei, iar cei care au dorit sa faca donatii in timpul show-ului au intrat automat la o tombola, castigatorul primind un premiu simbolic. Extragerea a fost facuta de un pusti din sala, iar castigatorul Carmen Apostol.

Spectacolul a fost incheiat cu o batuta moldoveneasca, dans facut de elevii de la Ansambul Plaiuri Pascanene.

Mentionam ca evenimentul a purtat denumirea de „Daruieste un vis” iar organizatori au fost Liceul „Miron Costin” din Pascani si Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania. Colaboratori- Casa de Cultura si Clubul Copiilor din Municipiu alaturi de Centrul Educational „Medeea” din Pascani.

Sursa: www.bittv.info, Dana Ursuleasa | 1 decembrie 2014)


După muncă și răsplata: excursii în Europa și România pentru doi elevi de excepție

După muncă şi răsplată. Fraţii Codrin şi Mihnea Hărățu au câştigat excursii în Europa şi România, după ce s-au clasat pe locuri fruntaşe la un concurs naţional. Pasiunea pentru limba franceză, moştenită de la mama lor, profesor de specialitate, a făcut ca rezultatele la concursurile şi olimpiadele şcolare să nu lipsească.

codrin si mihnea haratu la cangurul linvistic 2014

Codrin Hărățu, elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Paşcani a participat la olimpiade la majoritatea materiilor de gimnaziu, ajungând până la faza naţională, unde a obţinut rezultate bune. Azi, a reuşit sa ocupe prima poziţie, lăsând în urmă sute de elevi, participanţi din toată ţara la concursul lingvistic “Cangurul” la limba franceză. Aşadar, în luna iulie va merge, timp de câteva zile, să viziteze Germania şi Cehia, excursie sponsorizată de organizatorii competiţiei.

codrin

El a declarat pentru TV BIT că “anul acesta a fost pentru mine plin de rezultate frumoase: examenul Delf A2, menţiune la naţionala de franceză şi acum acest premiu pe care îl aştept de doi ani. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la aceste succese şi mie! Îmi plac foarte mult limbile străine. Sunt pasionat de engleză, franceza o învăţ din clasa a III-a şi la şcoală şi cu mama, care e profesor de limba franceză (Mihaela Hărățu) şi vreau să învăţ italiana şi germana. Franceza a fost, este şi va fi o şansă imensă pentru mine.” Menţionăm că profesorul la clasă este Alice Loghin Tarcan.
Rezultat excepţional şi pentru Mihnea Hărățu, elev în clasa a VI-a la acelaşi liceu, care a reuşit să se claseze pe locul II, astfel primind drept premiu din partea organizatorilor “Cangurul lingvistic” o tabără de 7 zile în staţiunea Straja din Hunedoara.

mihnea

“Am avut emoţii foarte mari, dar simţeam că am să iau un premiu mare. Mi-am dorit prea mult tabăra şi cu gândul ăsta am plecat de acasă. Cangurul lingvist e un concurs care te motivează, te ambiţionează şi te determină să vrei să devii din ce în ce mai bun. Păcat că am ratat engleza! Aveam două şanse! Mulţumesc doamnei profesoare Gabriela Hriţcu pentru tot ce ştiu !” a declarat bucuros Mihnea Hărățu.
La concursul lingvistic “Cangurul” ce a avut loc la Colegiul National “Sfântul Sava” din Bucureşti, astăzi, 26 aprilie, au fost prezenţi sute de elevi din întreaga ţară, din Paşcani participând şi Lucian Nistor, elev în clasa a VI-a la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” care s-a clasat pe locul III, primind drept răsplată, din partea sponsorilor, cărţi şi dicţionare în franceză şi engleză. Elevul păşcănean a fost coordonat de profesorul Mihaela Batincu.
Testul a constat în 50 de întrebări despre cultura, civilizaţia şi gramatica limbilor moderne.

Sursa: www.bittv.info, Dana Ursuleasa | 26 aprilie 2014)


“Mişcarea înseamnă viaţă”. Sute de persoane au făcut sport în curtea Liceului Miron Costin Paşcani

Sute de elevi şi profesori au făcut sport azi în curtea unui liceu din oraş. Ploaie nu i-a împiedicat pe cei care iubesc mişcarea, iar câteva zeci de minute au făcut exerciţii cu propria greutate.

sport1

Curtea Liceului Miron Costin din Paşcani a răsunat azi în jurul orelor 11:30. Muzica şi entuziasmul celor peste 300 de elevi şi profesori, care au făcut fitness în ploaie s-a auzit de la mare depărtare. Activitatea este la prima ediţie şi a fost intitulată “Mişcarea înseamnă viaţă”.

sport2

Atmosfera a fost întreţinută de un DJ şi de melodiile de toate genurile. Pentru a evita incidentele neplăcute, la eveniment a fost prezent şi un echipaj de ambulanţă.

sport3

Coordonatorul activităţii a fost profesorul de educaţie fizică Doroftei Andrei.

Sursa: www.newspascani.ro, Mihaela Isac | 11 aprilie 2014


Debut în teatru: succes pentru elevii din Pașcani

Activităţile culturale atrag atenţia elevilor şi aceştia se implică din ce în ce mai multe evenimente de acest gen. De exemplu, câţiva elevi de la şcolile din oraş fac parte din trupele şcolare de teatru. Mai mult, aplauzele si felicitările de la sfârşitul reprezentaţiei au făcut ca cei implicaţi să-şi dorească mai mult.

“Nebunie, te iubesc” este titlul piesei de teatru scrisă de elevul Cristian Adochiţei. El, este membru în trupa de teatru “Fenomenalii”, coordonată de profesorul Elena Dăscăliţa de la Liceul teoretic “Miron Costin”, câştigând numeroase premii la festivaluri şi concursuri. (Piesa de teatru poate fi vizionată pe www.bittv.info)
Cristian a spus că plăcerea pentru teatru se regăseşte în fiecare persoană, la unii descoperită, la alţii nu.
Rezultatele deosebite din ultimii ani obţinute de elevii actori de la “Miron Costin” i-a provocat pe câţiva elevi şi profesori de la Colegiul “Sadoveanu”.  Astfel, ieri, pe scena Clubului Copiilor în faţa a peste o sută de elevi a avut loc debutul trupei de teatru “Millo”.
Numele trupei de teatru “Millo” provine de la Matei Millo (n. 25 noiembrie 1814, Stolniceni-Prăjescu - d. 9 septembrie 1896, București) care a fost un actor și autor dramatic român. 

Sursa: www.bittv.info (autor Dana Ursuleasa | 9 aprilie 2014)


Elevi pășcăneni, la olimpiadele naționale

Cativa elevi din Pascani s-au calificat la faza nationala a unor olimpiade scolare. Competitiile vor avea loc in urmatoarele saptamani, in mai multe orase mari din tara. Matematica, romana, limbi straine, dar si religie sau informatica, sunt materiile pe placul elevilor si la care au reusit, cu sprijinul profesorilor, sa fie obiectul lor preferat. Mai multe onformatii in materialul video.

Codrin Hărățu a participat la zeci de competitii de unde a reusit sa vina cu rezultate bune si cu premii. Anul acesta, in urma unui baraj la faza judeteana a olimpiadei de franceza va participa saptamana viitoare la Targu Mures, la faza nationala a competitiei. A fost pregatit de profesorii Alice Tarcan Loghin si Mihaela Hărățu. Elevul invata la Liceul Teoretic “Miron Costin” Pascani.
De la acelasi liceu si eleva Ion Nela a reusit sa se califice la faza nationala a unui concurs de limba romana. Ea a este eleva in clasa a VIII a si este coordonata de profesorul Viorica Suna.

Si elevii de liceu Larisa Pristavu, Marius Apostol, Lucian Isticioaia, Laurentiu Buzatu, Irina Pavel s-au calificat la faza nationala a unor competitii de fizica, coordonati de profesorul de specialitate Ioan Cazacu.
In perioada urmatoare vor merge la faza nationala a olimpiadelor de romana, matematica, franceza, informatica si religie si sase elevi de la “Sadoveanu”. Este vorba despre Elena Coman, Andreea Buzatu, Larisa Palade, Elena Ciurlic, Cristian Vantur si Alexandru Buhaianu. 

Sursa: www.newspascani.ro; www.bittv.info, 4 aprilie 2014


Donație importantă pentru sute de elevi pășcăneni
Donatie de aproape jumatate de miliard de lei pentru o scoala din Pascani din partea unui supermarket. De materialele didactice vor beneficia peste 400 de copii din clasele primare, pentru imbunatatirea metodelor de predare. Drept rasplata, micutii, coordonati de profesori au pregatit un spectacol de muzica, dans si teatru.


Camere de filmat, videoproiectoare, imprimante si zeci de materiale didactice a primit Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pascani din partea magazinului Kaufland, in cadrul unui proiect lansat de supermarket. Donatia a fost facut astazi, 3 aprilie, intr-un cadru festiv, unde au fost invitati cei din administratia locala, din partea Inspectoratului Scolar, Politie, cadre didactice, parinti si elevi.
Materialele in valoare de aproape 500 de milioane de lei, vor fi folosite de catre cadrele didactice si elevii din ciclu primar pentru ore altfel.
Directorul regional Kaufland, Marius Canarau a precizat ca in viitorul apropiat o alta scoala din municipiu va primi materiale didactice noi si modere.
Evenimentul s-a incheiat cu un moment artistic pregatit de elevii scolii.

Campania demarata de supermarket se numeste „Ajutăm împreună” si a reușit să strângă sume importante pentru achiziționarea de material didactic.

Sursa: www.newspascani.ro; www.bittv.info, 3 aprilie 2014