PATRULA ECHOS ECO-LOGIQUES FORMATĂ DIN
ELEVII CLASELOR a IX a B, C, D DE LA LICEUL TEORETIC MIRON COSTIN PAŞCANI, IAŞI, COORDONAŢI DE PROFESORII DIRIGINŢI ANCA APARASCHIVEI, IRINA POPA ŞI ELENA DĂSCĂLIŢA

     În luna noiembrie 2010, patrula ÉCHOS ÉC0-LOGIQUES a iniţiat o acţiune de ecologizare pe muntele Rarău. Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi de unică folosinţă, am luat cu asalt pet-uri, pungi de plastic, sticle, hârtii împrăştiate pe traseu.

     Am observat că nu există coşuri deloc, deşi maşina care colectează gunoaie urcă o dată pe săptămână la Cabana de pe vârful muntelui. Turiştii aruncă deşeuri acolo unde sunt şi altele adunate şi care sunt împrăştiate de vânt şi duse de apa pluvială, fie le aruncă la întâmplare, motivând prin lipsa totală a locurilor de colectare.

     Pentru ca era duminică şi nu am găsit pe nimeni la primăria Câmpulung Moldovenesc, am lăsat tot ceea ce am strâns în curtea unui localnic care ne-a asigurat că le va da în ziua când va trece maşina de colectare.

La adresa www.patrulaeco.ro  pot fi  vizualizate activităţile patrulei" Echos eco-logiques" alături de activităţi eco ale alor şcoli din ţară.

     În luna ianuarie 2011, am confecţionat din materiale reciclabile diverse obiecte. Din pet-uri, pungi, staniol, cartoane au ieşit coşuri, vaze, aranjamente florale, măşti.