Educaţia  Rutieră
„Dungile albe îţi pot schimba viaţa”

         La data de 9 noiembrie 2010 în cadrul Comisiei Educaţia Rutieră, s-a desfăşurat o activitate educativă cu tema „Dungile albe îţi pot schimba viaţa, unde a participat un grup de 35 de elevi de la clasele I - IV coordonaţi de  prof. Bostan Cerasela, prof. Doroftei Andrei şi înv. Alecsa Ecaterina alături de Poliţia Rutieră Paşcani.
         Obiectivele acestei activităţi au fost: cunoaşterea si învăţarea regulilor de traversare a străzii precum şi riscurile la care se expun copiii. S-a prezentat un film la videoproiector cu temă educativă asupra acestui subiect, film în care elevii au putut vedea cum? pe unde? si de ce? trebuie sa traverseze regulamentar strada.


Omagiu lui Sadoveanu

     Activitate din sem I, 11.12.2009. Au participat clasele a II-a A, a III-a A si a IV-a A, inst Adriana Apostol, înv. Maria Apostol, înv. Sandina Toma. Activitatea s-a desfăşurat la Biblioteca liceului, constând în: dramatizare Făt - Frumos Măzărean, Dumbrava minunată, expoziţie de desene, recital de poezie.



EDUCAŢIA RUTIERĂ

"PRIETENUL MEU, SEMAFORUL"
24 noiembrie 2009

În data de 24.11.2009 elevii claselor a II-a,a III-a şi a IV-a au organizat o activitate extraşcolară cu tema ’’Prietenul meu , semaforul’’ împreună cu prof. coordonator Bostan Cerasela  şi reprezentanţii Poliţiei De Proximitate şi ai Poliţiei Rutiere. Activitatea a constat în:recunoaşterea semnelor de circulaţie pe planşe şi machete; un joc educativ cu temă rutieră şi un concurs de desene cu tematică rutieră.



Ziua mondială antitutun

      Cu ocazia Zilei mondiale antitutun elevii claselor a VIII-a A şi D au desfăşurat o activitate de informare asupra consecinţelor fumatului.
Elevii, sub îndrumarea prof. psihopedagog Alexandra Azamfirei şi prof. de informatica, Amelia Soare şi-au prezentat proiectele în faţa colegilor.



Campania "Lecţia de Citire"

     La Liceul Teoretic,,Miron Costin’’ a avut loc ieri o noua acţiune care face cinste atât elevilor cat si învăţătorilor si profesorilor. Aceştia  au arătat cum trebuie sa se implice întreaga societate in  Campania Globala pentru Educaţie intitulata "Lecţia de Citire – Cărţi Deschise, Uşi Deschise!". Anul acesta, sub sloganul „Cărţi deschise, Uşi deschise!”, copii si adulţi din peste 100 de ţări din întreaga lume vor lua parte la evenimentul central al Campaniei Globale pentru Educaţie 2009 – Lecţia de Citire. Ediţia 2009 a Campaniei Globale Pentru Educaţie urmăreşte avertizarea factorilor de decizie asupra  creşterii  analfabetismului  în lume, dar si in România şi dezvoltarea programelor de sprijinire a persoanelor afectate de analfabetism, în vederea acoperii decalajului social cu care acestea se confruntă..
     Acţiunea s-a desfăşurat simultan pe tot mapamondul iar, in România, au fost implicate 530 de unităţi de învăţământ.  La liceul nostru au fost cuprinşi peste 250 de elevi de clasele I-XII  si peste 20 cadre didactice. Acest proiect ce are ca scop susţinerea dreptului tuturor persoanelor de a învaţă sa scrie si sa citească, indiferent de vârsta pe care o au, precum si dezvoltarea programelor de sprijinire a celor afectaţi de analfabetism, in vederea acoperirii decalajului social.  În cadrul evenimentului, a fost lecturată o poveste din cadrul "Cărţii de Citire", cea a vieţii si activităţii sportive a Gabrielei Szabo. Deoarece liceul este implicat in acţiuni de voluntariat, este firesc  sa dezvoltăm in rândul elevilor dorinţa de întrajutorare si umanitate. S-au discutat problemele cu care se confrunta educaţia si învăţământul actual si s-au propus de către elevi soluţii. Acţiunea s-a încheiat cu organizarea unui cros, pe  categorii de vârste intitulat ,,Cros 2009-Gaby Szabo’’ iar elevii câştigători au primit diplome si felicitări.
Activitatea a fost coordonata de înv. Carmen-Lidia Pasat si prof. Dan Bîrgăoanu.



112 - 11 MAI 2009


OMAGIU LUI EMINESCU

Activitatea a avut loc pe 15 ianuarie 2009, cu clasele I-a A şi a II-a A, îndrumători inst. Adriana Apostol şi inv. Maria Apostol.
Activitatea a avut ca şi conţinut:
1. Activitate la biblioteca şcolii, colaborator bibliotecar Mihaela Luchian / expoziţie de carte eminesciană, lecturarea unei legende despre Eminescu.
2. Expoziţie de desene ale elevilor la Clubul de teatru al şcolii, desene inspirate de poeziile lui Eminescu.
3. Prezentare Eminescu.
4. Recitări de poezii.
5. Dramatizare / Scrisoarea a III-a fragment, elevii Mihnea şi Codrin Hărăţu.
6. Oferire de diplome cu premii pentru desen şi recitare şi diplome de participare la activitate.
Fragmente din activitate au fost prezentate şi la postul local Mbit.

 



Serbare de Craciun organizata de Catedra de limbi moderne
decembrie 2008



Activitate cu scop umanitar organizata pentru copiii de la Centrul de plasament SF. Stelian din Pascani
decembrie 2008


ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ANTISIDA

Data - 1 DECEMBRIE 2008
Tema: Prevenirea infecţiei cu HIV
Coordonatori: psihopedagog Ciobanu Daniela, prof. Crăciun Alina, prof. Lupuleasa Dana


Ziua Naţională Fără Tutun

Data - 20 noiembrie 2008
Coordonatori: psihopedagog Ciobanu Daniela, prof. Dăscăliţa Elena, prof. Lupuleasa Dana
Invitiat: dir.adj. prof. Hriţcu Meşenschi Gabriela


1 octombrie - ziua mondială de prevenire a cancerului de sân


31 octombrie 2008- halloween


22-26 septembrie 2008 - saptamana prevenirii criminalitatii

 


ZIUA ALIMENTATIEI
16 octombrie 2008

- Clasa I A şi reprezentanţii Cosiliului elevilor -
coordonatori: înv. Apostol Maria şi prof Lupuleasa Dana;
- Activitate organizată de d-ra psihopedagog Ciobanu Daniela
cu elevii claselor V-XII


EDUCATIE RUTIERA
15 octombrie 2008


COMEMORAREA HOLOCAUSTULUI
15 octombrie 2008

„Cine nu are memoria trecutului riscă să-l repete”.
G. Santayana.

            În memoria milioanelor de victime evreieşti s-a hotărât instituirea Zilei Internaţionale a Holocaustului.
            Holocaustul a fost unul dintre cele mai îngrozitoare genociduri din istorie. Cei care l-au săvârşit au creat metodic mijloacele de a aduna şi de a omorî milioane de oameni.
            România ieşită din negura totalitarismului a început un lung proces de recuperare a memoriei şi de asumare a responsabilităţii. Cu ocazia Zilei Holocaustului aducem omagiu tuturor celor care au suferit de pe urma politicilor discriminatorii şi rasiste promovate de statul român într-un moment tulbure al istoriei naţionale. Omagiem astfel pe cei morţi sau deportaţi, pe cei deposedaţi de drepturile şi libertăţile garantate de Constituţie şi trataţi ca fiinţe inferioare.
            Acest capitol întunecat din trecutul nostru recent nu trebuie uitat. Holocaustul rămâne un sever avertisment şi un îndemn pentru apărarea valorilor democraţiei şi a păcii şi de a reacţiona adecvat la diversele încercări care se fac pentru falsificarea istoriei şi propagarea unor teze extremiste şi antisemite astfel încât asemenea orori să nu se mai repete.

prof. Liliana Novac



CARNAVAL - Clasele a III-a si a IV-a
11 ianuarie 2008