Spectacol caritabil la Pascani organizat de ansamblul "Plaiuri Păşcănene"
10 mai 2016

Spectacol caritabil de excepţie aseară pe scena Casei de Cultură, organizat de Ansamblul Plaiuri Păşcănene. Timp de 2 ore şi jumătate zeci de artişti şi dansatori au încântat publicul prezent cu un buchet de melodii şi dansuri populare din zona Moldovei. Manifestarea artistică a avut loc ieri, 10 mai, începând cu ora 17.00.

Spectacolul caritabil pentru copii cu autism a debutat cu o hora a formaţiei gazdă, după care rând pe rând au urcat pe scenă Angelica Flutur, Alexandru Brădățeanu, Adriana Apostol, Monia Grădinaru şi Mihaela Ungureanu, precum şi Ansamblul de dansuri populare “Opincuţa” şi “Junii Ruginoasei”.

Cei prezenţi în sala au avut ocazia, de asemenea de a-l cunoaşte pe unul dintre beneficiarii banilor obţinuţi în urma spectacolului. Prin intermediul unor imagini filmate, spectatorii l-au văzut pe Florin, un tânăr cu autism pentru care viaţa este puţin diferită faţă de a noastră.

În sala a fost şi preşedinta Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România, filiala Iaşi, Carmen Gherca care le-a mulţumit organizatorilor, dar şi celor prezenţi pentru sprijinul acordat copiilor cu dizabilităţi.

Reamintim că este al doilea spectacol caritabil organizat de ansamblul păşcănean pentru copii cu autism. Primul a avut loc pe 28 noiembrie 2014, iar banii obţinuţi din donaţii şi vânzarea biletelor au fost puşi în contul asociaţiei ANCAAR pe 3 decembrie de Ziua Mondială a Persoanelor cu Dizabilităţi.
În acest an au fost stânși aproximativ 3 000 lei ce vor fi donați asociației.

sursa: BitTV