PROIECTE INTERNATIONALE

Acreditare an I Acreditare an II

Echanges Francophones ClimAct Now! Don't Waste, Save! The Earth is Yours! Empowerment in Action Let's Help Our Earth Live Longer School of Change Stop Bullying. Fa o schimbare The Magic Power of Games Proiectul Award Proiectul Coding with Scratch Proiectul Euroscola Proiectul Forest Brathes & Nature Speaks Proiectul Move2Learn, Learn2Move Proiectul Never give up Proiectul Practical and Logical Mathematics Proiectul Rose Proiectul Scoala eTwinning Proiectul Scoli ambasador Proiectul CAMPS

 

Liceul Teoretic "Miron Costin" Pascani

PROIECTUL STOP BULLYING. FA O SCHIMBARE

Descrierea Proiectului

Erasmus + K101     STOP BULLYING. FĂ O SCHIMBARE

Nr. ref. 2019-1-RO01-KA101-061986

Obiectiv: îmbunătăţirea, completarea profilului profesional al cadrelor didactice cu noi competenţe şi abilităţi din domeniul managementului conflictului și combaterii fenomenului de bullying și violenței școlare.

Buget: 36900 EUR

  • Curs: Bullying Peer Abuse in Schools – Effective Prevention, Rotterdam, Olanda – 18 – 24 noiembrie 2019

Cursul le-a oferit profesorilor șansa de a compara sistemul de învățământ olandez cu cel românesc, dar mai ales posibilitatea de a descoperi noi metode și strategii în lupta contra absenteismului, a fenomenului de bullying și alte tipuri de violență școlară, precum și tehnici moderne de incluziune a elevilor cu risc crescut de abandon școlar. Cursul a inclus și vizitarea școlii Design College, Orthopedagogisch en didactisch centrum Rotterdam Noord școală care aplică strategii moderne de incluziune a elevilor cu comportament de risc.
Profesori participanți: Marcu Popa Adina, Isticioaia Geanina, Prodan Geanina, Popa Irina

  • Curs: Creative Drama as a Tool for Prevention of Peer Bullying, Barcelona, Spania – 27 – 31 ianuarie 2020.

Stagiul și-a propus să dezvolte aptitudini profesionale în domeniul activităților cu elevii și să ofere  tehnici  concrete de artă dramatică pentru a planifica și realiza activități cu elevii aflați în situații de bullying sau excludere socială, scopul acestora fiind de a crea un mediu propice comunicării, creativității și atmosferei destinse.  Metodele de lucru alese au fost cele non-formale, activitățile s-au fixat pe practică, astfel încât pe durata cursului toți participanții au fost implicați activ în  jocuri de rol, teatrul de umbre și de imagini, confecționarea măștilor folosind lumina. Stagiul a avut și o parte de activități culturale menite să completeze cursul propriu-zis.

Profesori participanți: Dăscălița Elena, Vieru Irina, Crăciun Alina, Apostol Adriana.

eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/160351
Website: https://stopbullying.ro/
Facebook:https://www.facebook.com/StopBullyingFaoschimbare/?view_public_for=102794088501544

Programul Proiectului

- Procedura de selectie a participantilor
- Rezultatele selectiei

Partenerii Proiectului

... In curs de actualizare

Activitatile Proiectului

- Chestionar de identificare a frecvenței fenomenului de bullying
- Plan de diseminare la nivelul institutiei

Fotografii de la activitatile Proiectului

- Rotterdam, Olanda

- Barcelona, Spania

Documentele Proiectului

... In curs de actualizare